Stickers aan bootsmannen

De bootsmannen die route Atjoni-Boven Suriname varen worden betrokken en krijgen een sticker op hun boot. Op de sticker staat geschreven “ik gooi geen vuil uit mijn boot”. Bij het plakken van de sticker wordt er gesproken met zo een bootsman en wordt de informatie ook naar hem toegelicht.

De bootsman moet erop gaan letten dan mensen geen afval overboord gooien en verder moet hij ook ervoor zorgen dat hij een vuilniszak in de boot heeft voor wanneer iemand afval kwijt wil.

Boottransport is een heel belangrijk sector aan de boven Suriname rivier. Vanwege het feit dat de mensen daar afhankelijk zijn van het transport op water door het ontbreken van wegen. Dagelijks zijn tientallen boten die mensen en goederen vervoeren van de dorpen aan de rivier naar Atjonie en terug. De milieugevolgen van deze sector komt doordat passagiers en bootsmannen die gebruik maken van deze route heel vaak plastic afval overboord gooien. Om dit te voorkomen registreert LTG alle bootsmannen die deze route varen milieu. En wat de gevolgen kan zijn voor onze omgeving en rivier. Bij registratie krijgen ze voorlichting van de negatieve gevolgen van plastic op ons. Ze krijgen bij registratie een sticker waarop staat “ik gooi geen vuil uit mijn mijn boot”. Zo een bootsman moet vanaf het moment van registratie toezicht houden op de mensen die ze vervoeren dat niemand de regel overtreed om afval ver boot te gooien. Verder moeten zij ook ervoor zorgen dat ze dagelijks een vuilniszak in hun boot houden waarin hun passagiers afval in kunnen doen. LTG zal dan mensen hebben die controle moet uitvoeren op dit gebied.

Meer projecten en berichten